De første skridt

 

DE 6 MEST POPULÆRE RUTER TIL AT MEMORERE QURAN

Når du endelig vælger at påbegynde din rejse med Al-Quran, undrer du dig måske over hvor du skal starte. Du kender måske allerede et par kapitler af Koranen fra barndommen. Men hvordan beslutter du dig for hvilken rækkefølge du vil gå efter? I dette indlæg har vores bror Qari Mubashir Anwar fra England introduceret os for nogle af de mest populære ruter, som studerende tager for at memorere Al-Quran. 

 

~Tro på dig selv og tænk positivt om Allaah ~

Mens du er igang med at læse dette opslag, læser du med en stemme uden at åbne din mund. Du kan høre dig selv, men dem omkring dig kan ikke høre noget. Du kan høre dig selv uden vibrationer af lyde kommer ind i dine øre. Det giver et lidt andet billede på hvad lyd og stemmebånd egentligt dækker over. Men vidste du, at selv samme stemme, som du anvender til at læse disse linjer, har en magt? I øjeblikket læser du dette opslag med én stemme. Men hvilken stemme er det mon? 

 

‘Den rette intention fører til den rette vej’

Før man påbegynder sin rejse med Quran, bør man have en oprigtig og korrekt #intention. Vores intention bør udelukkende være for Allahs skyld og i håb om at optjene de mangfoldige belønninger, som Allah har lovet Koranens folk. Man bør ikke memorere Koranen for penge, velstand, status eller omtale. 

 

TÅLMODIGHED OG TID

En del mennesker oplever besvær med at memorere Qurân fordi de har begrænset tid eller mangel på tålmodighed. Kan du genkende dig selv i dette glansbillede, så vær ikke fortvivlet, for du er bestemt ikke alene om disse frustrationer. Her kommer et par små #tips til at forbedre sig, in shaa Allah! 

 

Der er ingen genveje i din rejse mod Koranen

Alle mennesker sætter sig mål i livet og størstedelen ønsker at opnå deres målsætninger på kortest mulige tid. Dette resultere i, at vi løber om kap med tiden og bestiger de letteste veje for at nå dertil. Et spøjst eksempel fra vores almindelige hverdag er sundhed. Sundhedseksperter fortæller os, at et sundt liv ikke kun er en slankekur, men en livslang rejse, som skal forme dit tankesæt, livsstil og hverdag. Hvis ikke man implementerer dette, vil man højst sandsynligt tage alle de tabte kilo på igen. 

 

At memorere Koranen med Tajweed

Koranen er ikke som enhver anden bog og kan ikke reciteres på en hvilken som helst måde. Allah Azza wa jal åbenbarede Al-Quran til profeten Muhammad (sallalaahu alayhi wa salam) gennem englen Jibril (as). Profeten Muhammad (sallalaahu alayhi wa salam) reciterede derfor akkurat på den måde som Koranen blev åbenbaret og ligeledes gjorde hans ledsagere, må Allah være tilfreds med dem alle.