Der er ingen genveje i din rejse mod Koranen

Alle mennesker sætter sig mål i livet og størstedelen ønsker at opnå deres målsætninger på kortest mulige tid. Dette resultere i, at vi løber om kap med tiden og bestiger de letteste veje for at nå dertil. Et spøjst eksempel fra vores almindelige hverdag er sundhed. Sundhedseksperter fortæller os, at et sundt liv ikke kun er en slankekur, men en livslang rejse, som skal forme dit tankesæt, livsstil og hverdag. Hvis ikke man implementerer dette, vil man højst sandsynligt tage alle de tabte kilo på igen.

Det er akkurat det samme med Al-Quran. Du kan sagtens memorere Koranen på fire måneder flydende, smukt og med et højt og kvalitetsbaseret niveau. Der er mange eksempler på folk, som Allah har skænket den ni’mah (velsignelse), at de har memoreret Al-Quran på få måneder. Dette er dedikerede, målrettede og fokuserede mennesker, som ikke har ladet sig distrahere. Må Allah belønne dem og skænke dem den højeste rank i Jannah. Men det er desværre ikke realiteten for de fleste og derfor skal du om muligt undgå at forhaste dig, hvor dit fokus udelukkende er på målet og genvejen dertil. Hvor du ender med at snuble igennem det hele og placere et kæmpe pres på dine skulder. Din krop og hjerne vil blive træt og du vil højst sandsynligt tage en lang pause når du først er kommet i mål. Hvilket vil resultere i, at du vil glemme det du har memoreret og derfor skal starte forfra igen. Hvorimod når du tager små, vedvarende skridt, vil du fortsætte på denne vej resten af dit liv. Quran vil blive din følgesvend hvorend du går og ikke kun et pinefuld minde fra et fire måneders lynkursus med lange nætter og søvnmangel.

Vid, kære muslim og muslimah! Der er ingen genveje eller smutveje, og hvis der er, har de ingen effektiv virkning i det lange løb. De smukkeste og største gevinster ligger i at tage den lange, hårde vej for derefter at kunne smage sødmen af at være blandt Ahlul Quran. Må Allah gøre os alle i blandt dem, ameen.